faci bani pe net

miercuri, 13 martie 2013

Pasta de zahar

Am folosit pasta de zahar facuta de mine, dupa reteta d-nei Viorica Dinu.
Pentru cei interesati, va incurajez sa faceti aceasta pasta de zahar, este foarte usor.
Aveti nevoie de:
o lingurita gelatina fin maruntita
60 ml apa
doua linguri de miere de salcam
50 g amidon
50 g ulei de palmier
600-650 g zahar praf cumparat ( Coronita sau Margaritar)
Pentru inceput hidratati gelatina in apa, apoi o topiti pe aburi (sau in cuptorul cu microunde) impreuna cu mierea. Va sugerez sa nu inlocuiti ingredientele, deoarece nu cred ca veti obtine rezultate prea bune. Atat mierea de salcam, cat si uleiul de palmier nu au nici miros, nici culoare de aceea sunt cele mai potrivite. Lasam putin la racorit compozitia, apoi adaugam uleiul de palmier

Intr-un castron punem 2 linguri de zahar praf (din cei 650 g), amidonul si amestecul de gelatina, miere, ulei si amestecam cu o spatula de silicon. Apoi acest amestec il punem peste restul de zaharul praf si framantam ca orice alut aluatpana nu se mai lipeste. Pentru inceput punem doar 600 g de zahar cernut, apoi probam cu degetul daca e lipicioasa pasta si daca e nevoie, mai adaugam zahar.Se poate adauga pana la 750g zahar,depinde cum este absorbit de lichid.
Pasta se poate folosi pe loc sau ulterior, daca o pastram invelita in folie de plastic.
Eu o las in folie cam 12 ore la odihnit.Aceasta cantitate de pasta o puteti folosi pentru acoperirea unui tort mediu,daca aveti un tort mai mare plus decor dublati gramajul retetei.
Sa aveti spor!